Bonica 82

A Bonica 82 egy népszerű kerti bokorrózsafajta, amelyet 1982-ben Franciaországban tenyésztettek. A rózsafajta egy teahibrid rózsa, és a népszerű Bonica rózsa utódja.

Ez a fajta rózsa gyönyörű rózsaszín virágokat hoz létre, amelyek átmérője 6-8 cm is lehet. A virágok részben vagy teljesen dupla szirmúak és egyedi szép színűek, bár a virágzási időszak alatt halványabbá válnak. Ez a rózsabokor erős növekedésű, általában 1,2-1,5 m magasra nő.

A Bonica 82 gondozása és telepítése

Rendszeresen gondozni kell, beleértve a permetezést, trágyázást és megfelelő öntözést. A rózsa megmetszése elengedhetetlen annak biztosítása érdekében, hogy a bokor egészséges és jól formált legyen. A metszéskor távolítsa el a törött, beteg vagy haldokló ágakat, és vágja vissza a bokor hajtását a kívánt magasságra.

A Bonica rózsát jó vízelvezetéssel rendelkező, minőségi talajba kell ültetni. A rózsa előnyben részesíti a napos helyeket, de közepes fényviszonyok között is jól növekszik. Lehetséges a rózsát edénybe ültetni, de fontos a rendszeres öntözés és trágyázás a növény egészségének fenntartásához.

A Bonica rózsa vásárlása

Ez a rózsa fajta népszerű és széles körben elterjedt kerti rózsa sok európai országban. A rózsát kertészetekben, virágboltokban és online kertészeti üzletekben lehet beszerezni.

Azok közé az országok közé tartoznak, ahol a ez a rózsa fajta széles körben elterjedt, például Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Lengyelország és az Egyesült Királyság. A rózsákat különböző méretben és formában kaphatjuk konténerekben vagy mezőgazdasági konténerekben, attól függően, hol vásároljuk meg. A legjobb, ha helyben ellenőrzik a kertészeteket vagy virágboltokat, vagy online kertészetekben keresnek, hogy megtudják, hol kapható a ez a fajta rózsa.

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsa

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom