Fekete rózsa

L√©tezik fekete r√≥zsa a term√©szetben? Napjainkban mindenf√©le sz√≠nŇĪ vir√°gokat lehet l√°tni a boltok polcain, illetve a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ web√°ruh√°zakban. A feket√©tŇĎl a sziv√°rv√°ny r√≥zs√°n kereszt√ľl sokf√©le sz√≠nekben pomp√°znak, melyek k√∂z√ľl nem egy igaz√°n term√©szetellenesnek hat. Ilyenkor joggal mer√ľl fel benn√ľnk a k√©rd√©s, hogy ezek vajon val√≥diak? Esetleg emberi beavatkoz√°s eredm√©nyei?

Fekete rózsa vásárlás, rendelés

A r√≥zsa nemes√≠tŇĎk hossz√ļ √©vtizedek alatt a legk√ľl√∂nf√©l√©bb alak√ļ, sz√≠nŇĪ, m√©retŇĪ r√≥zs√°kat √°ll√≠tott√°k elŇĎ, hiszen a feh√©r, piros, r√≥zsasz√≠n, bord√≥ k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √°rnyalatai mellett m√°r van lila √©s k√©k r√≥zsa is. Az ut√≥bbi √©vekben pedig Angli√°ban m√°r aranybarna sz√≠nŇĪ r√≥zs√°t is siker√ľlt elŇĎ√°ll√≠tani. A nemes√≠tŇĎknek azonban m√©g nem siker√ľlt a fekete sz√≠nŇĪ r√≥zs√°t elŇĎ√°ll√≠taniuk.

 • Ez a sz√≠nŇĪ r√≥zsa sem tal√°lhat√≥ meg a term√©szetben.
 • Sz√≠ne nem jelent j√≥t, hiszen a gy√°sz, a forradalmi szellem, l√°zad√°s sz√≠ne, a s√∂t√©ts√©g √©s a gonoszs√°g megtestes√≠tŇĎje.
 • Hangulatunkat a sz√≠nek k√ľl√∂nb√∂zŇĎk√©ppen befoly√°solj√°k.  
 • A fekete alapvetŇĎen negat√≠v tartalmakat hordoz, emiatt nem is t√ļlzottan n√©pszerŇĪ.
 • Nem is j√≥ v√°laszt√°s a szeretteinknek, mivel tragikus szerelmet, hal√°lt, gy√°szt jelk√©pez.

Fekete r√≥zs√°t m√°r a vir√°g√ľzletek polcain is el√©rhet√ľnk, de a csomagk√ľldŇĎ szolg√°latokon kereszt√ľl is lehet rendelni ŇĎket. Vagy ak√°r k√©sz√≠thet√ľnk h√°zilag, otthon is.

Fekete rózsa készítése

Hozzávalók:

 • feh√©r sz√≠nŇĪ v√°gott r√≥zs√°k
 • fekete sz√≠nŇĪ √©telfest√©k, vagy tinta
 • √©les k√©s
 • poh√°r

Elkészítése:

 1. A rózsák szárát kicsit be kell metszeni hosszanti irányban.
 2. A poh√°r v√≠zbe bele kell keverni a fekete sz√≠nŇĪ √©telfest√©ket.
 3. A virágokat bele kell helyezni a pohárba és pár napig benne kell tartani, hogy a virágok az ételfestéket magukba szívják, így megszínezve a virágok szirmait.

Még egy érdekesség!

Fekete r√≥zsa s√ľti
Fekete r√≥zsa s√ľti (forr√°s: https://egyszerugyorsreceptek.com/fekete-rozsa-fantasztikus-sutemeny-ami-minden-alkalomra-jo-valasztas)

A v√©g√©re m√©g egy √©rdekess√©g: l√©tezik Fekete r√≥zsa s√ľti is! Mely egy m√°kos-pudingos csoda! Nagyon j√≥l n√©z ki √©s igaz√°n elvar√°zsol k√ľl√∂nleges √≠z vil√°g√°val. Igazi vend√©gv√°r√≥ k√ľl√∂nlegess√©g! √Črdemes kipr√≥b√°lni, b√°r egy kicsit hosszadalmas, idŇĎig√©nyes az elk√©sz√≠t√©se.  Azonban nem bonyolult, kezdŇĎk is b√°tran neki l√°thatnak!

https://www.agraroldal.hu/halfeti-rozsa.html

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom