Kék rózsa

A kék rózsa természetben nem fordul elő, mivel a kék szín meglehetősen ritka a virágok között. Ennek oka pedig, hogy nincs bennük igazi kék színanyag, így nem is tudnak kék színt előállítani. Levelek esetén pedig még ritkább a kék szín, mint a virágok esetén. Mivel a kereskedelmi érdeklődés viszont nagy a dísznövények kék változata iránt is, ezért kutatók, kertészek dolgoznak azon, hogy ez megvalósulhasson. Azonban addig még a természetes kék színű rózsa is várat magára.

A hangulatunkat is befolyásoló színek

 • A színek állandóan körbevesznek minket és különbözőképpen hatnak ránk.
 • Elsősorban a négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék.
 • Ezeket szokás meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre is osztani.
 • A kék árnyalatai a nyugalom és a békesség érzetét keltik.
 • A kék nyugtató hatást gyakorol ránk és gondolatainkat a nyugalom és a pihenés felé tereli.
 • Hatására nyugodtabban lélegzünk és ritkábban pislogunk.
 • Úgy tartják, kék helyiségben termelékenyebbek vagyunk, mert a kék szín megnyugtat, mivel a kék segít az ellazulásban, a feszült idegrendszer megnyugtatásában.
 • Az indigókék a szellemi tevékenységet, az érzékelés pontosságát fokozza.
 • Túl sok belőle viszont nyomott hangulatot válthat ki.

Kék rózsa

Kék rózsák a természetben nem fordulnak elő, mint ahogy fekete, vagy szivárvány rózsa sem. A kék színű rózsa nem hétköznapi, de nem is hat teljesen természetellenesnek. A kék színű rózsa ugyanis a hit és a bizalom jelképe, mely teljességgel megnyugtat. Akkor érdemes kék színű rózsát ajándékozni, ha a másik valami nehéz dolog előtt áll, és azt szeretnénk sugallni neki, hogy képes megcsinálni a kitűzött célt és venni az akadályokat: akkor ajándékozzunk neki kék színű rózsát.

Kék rózsa csokor vásárlás

Kék rózsát különböző virágküldő szolgálatoknál lehet rendelni akár szálban, akár gyönyörű csokor kompozíciókban is. Virágüzletekben ritkábban fordul elő, ugyanis a kék színű rózsát fehérből készítik úgy, hogy kék színű sprayval lefújják, majd hagyják megszáradni. Mi is készíthetünk akár otthon is. Örök rózsa is készíthető kék színben, ha ügyesek vagyunk, de akár az is megvásárolható ajándékboltokban, vagy az interneten található portálokon is keresgélhetünk. Ezek készülhetnek különböző textilekből, kovácsoltvasból vagy egyéb anyagokból.

Kék színű rózsa házilag készítve

Kék színű rózsát a már említett lefújásos eljáráson túl, az alábbi módon is készíthetünk.

Hozzávalók:

 • fehér színű rózsa
 • kék ételfesték, vagy kék színű tinta
 • egy pohár víz

Elkészítése:

 1. A rózsák szárát kicsit be kell metszeni hosszanti irányban.
 2. A pohár vízbe bele kell keverni a kék színű ételfestéket, vagy tintát.
 3. A virágokat bele kell helyezni a pohárba és pár napig benne kell tartani, hogy a virágok az ételfestéket magukba szívva meg tudják színezni a virágok szirmait.

https://shipgratis.hu/mesterseges-rozsak

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom