Leonardo da Vinci rózsa

A Leonardo da Vinci rózsa egy lenyűgöző floribunda fajtájú rózsa, amely méltó emléket állít az olasz reneszánsz mesternek. Ezt a gyönyörű rózsafajtát az egyik legismertebb rózsanemesítő, David Austin alkotta meg. Ez a rózsa fajta a maga teljességében egyedülálló. Ugyanis virágai több mint 90 szirmot alkotnak, amelyek jellemzően gyönyörű rózsaszín vagy piros színben pompáznak.

Leonardo da Vinci rózsa gyökerei a klasszikus angol és francia rózsatípusokban gyökereznek. Ezt a fajtát kifejezetten úgy tervezték, hogy megidézze Leonardo da Vinci kreativitását és művészi érzékenységét.

A Leonardo da Vinci rózsa jellemzői

A rózsa virágai nagy méretűek és telt szirmúak. A színskála a klasszikus rózsaszíntől a krémes árnyalatokig terjedhet, és rendkívül vonzó és illatos virágokat eredményez. Ez a rózsa fajta egész nyáron át virágzik. Folyamatosan hozza a virágokat, amelyek bájos és romantikus megjelenést kölcsönöznek a kertnek vagy a parkoknak egyaránt.

A bokrosodása erőteljes növekedést mutat, így szépen megtölti a kertet, de más növényeket is elnyomhat. A virágok akár 10-12 cm átmérőjűek lehetnek, és egyes csoportokban is megjelenhetnek. A Leonardo da Vinci rózsa folyamatosan új virágokat hoz létre, amíg a hideg idő beköszönt.

Ültetése, gondozása

Ültetése során fontos, hogy napos vagy félig napos helyre kerüljön, ahol legalább hat órát kap a napfényből. Kedveli a a jó vízelvezetéssel rendelkező, laza talajt, amely gazdag tápanyagokban. Ajánlott a talajt komposzttal vagy trágyával javítani az ültetés előtt.

A gondozása viszonylag egyszerű, és a rendszeres öntözés, a trágyázás és a megfelelő metszés jelenti. Az első évben ültetés után nagyon fontos, hogy rendszeresen öntözzük a rózsát, hogy segítsük a gyökeresedését. Fontos a rendszeres öntözés, de arra ügyeljünk, hogy a talaj nedves, de nem túl vizes legyen. A növény gyökerei ne ázzanak hosszú ideig, mivel ez hajlamosíthatja a gyökérrothadásra.

A rendszeres ellenőrzés és a megelőző intézkedések, például a tiszta kerti eszközök használata, segíthetnek megőrizni a rózsa egészségét. Ezen kívül nagyon magas fagy- és betegségállósággal rendelkezik, ezt az ADR minősítés is elismeri. Ezt a címet csak a világ legellenállóbb rózsái kapják. És ha már a díjakról van szó, a Leonardo da Vinci rózsa a monzai aranyéremmel is büszkélkedhet, ami még értékesebbé teszi.

Vásárlása

Ez a fajta is egyre népszerűbbé válik, és számos kertészetben és virágüzletben megtalálható. Keresse ezeket a helyeket a közelben található kertészeti üzletekben vagy látogasson online virágárusokhoz és rózsanemesítőkhöz. Az interneten keresgélve vagy a kertészeti magazinokban is találhatunk információkat, hogy hol lehet beszerezni ezt a csodálatos rózsát. Ne feledje, hogy az elérhetőség változhat, ezért érdemes időről időre ellenőrizni az aktuális forrásokat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsa

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom