Levendula rózsa

A levendula rózsa mellé ültetve igazán jó szolgálatot tesz. Ugyanis napfényigényük megegyezik, és a levendula távol tartja a kártevőket, tetveket, hangyákat a rózsabokroktól. Ezen kívül a levendula kerek, ezüstös-zöld bokrai rendkívül jól kiemelik a rózsa színeit, szépségét. Jól összeválogatva a rózsa fajtákat és a levendula fajtákat folyamatosan gyönyörű virágos kertet tudunk kialakítani. Mindezek mellett a szervezetre is rendkívül jótékonyan hatnak, így mindkettő virágaiból szerencsés otthon tartani, hiszen természetes gyógyszerként is használhatóak.

Levendula rózsa jótékony hatásai

Levendula

A levendula már ókorban is szépségápolás fontos növénye volt, napjainkban változatlanul használják a szépségiparban, az aromaterápiában is. A levendula jótékony hatásai főleg immunerősítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásában érvényesül. Elsősorban virága és a belőle készült levendulaolaj jótékony hatású.

Az időjárástól függően június elejétől egészen július végéig virágzik, érdemes ilyenkor beszerezni belőle, hiszen számos helyen vannak hazánkban is levendula mezők, ahol ebben az időszakban szedd magad akciókkal várják a látogatókat. Illetve a Tihanyi Levendula Fesztivál várja ilyenkor nagyszabású rendezvényekkel, programokkal, kiállításokkal és különböző levendulából készült termékek vásárával az érdeklődőket.

Rózsa

A rózsa is régóta alkalmazott növény a szépségiparban, de számos szervezetre jótékony hatással bír: megnyugtatja a szívet és az idegeket, feszültség- és stresszoldó. Még a rózsa dzsem is nyugtató hatással van a fogyasztójára, ugyanis pozitív hatással van a sejtekre és táplálja a szöveteket is.

A rózsa továbbá a kozmetikaipar egyik fő alapanyaga számos tonik, krém összetevői között megtalálható, hiszen különböző alkotórészei hűsítik, nyugtatják és tonizálják a bőrt, ezáltal frissebbé, fényesebbé, ragyogóbbá téve azt. Fertőtlenítő és összehúzó hatása miatt arc- és szemlemosó termékekben is megtalálható. A rózsának elsősorban a szirmait használják fel, mely egyre inkább teret hódít a gasztronómiában is, hiszen rózsa lekvár, rózsaszirom szörp, rózsaszirom fagyi is készíthető belőle, de akár levendulás rózsa dzsem is.

https://www.veol.hu/otthon/levendula-a-rozsak-kozott-parnaba-vazaba-furdovizbe-1294900/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom