Levendula rózsa

A levendula r√≥zsa mell√© √ľltetve igaz√°n j√≥ szolg√°latot tesz. Ugyanis napf√©nyig√©ny√ľk megegyezik, √©s a levendula t√°vol tartja a k√°rtevŇĎket, tetveket, hangy√°kat a r√≥zsabokrokt√≥l. Ezen k√≠v√ľl a levendula kerek, ez√ľst√∂s-z√∂ld bokrai rendk√≠v√ľl j√≥l kiemelik a r√≥zsa sz√≠neit, sz√©ps√©g√©t. J√≥l √∂sszev√°logatva a r√≥zsa fajt√°kat √©s a levendula fajt√°kat folyamatosan gy√∂ny√∂rŇĪ vir√°gos kertet tudunk kialak√≠tani. Mindezek mellett a szervezetre is rendk√≠v√ľl j√≥t√©konyan hatnak, √≠gy mindkettŇĎ vir√°gaib√≥l szerencs√©s otthon tartani, hiszen term√©szetes gy√≥gyszerk√©nt is haszn√°lhat√≥ak.

Levendula rózsa jótékony hatásai

Levendula

A levendula m√°r √≥korban is sz√©ps√©g√°pol√°s fontos n√∂v√©nye volt, napjainkban v√°ltozatlanul haszn√°lj√°k a sz√©ps√©giparban, az aromater√°pi√°ban is. A levendula j√≥t√©kony hat√°sai fŇĎleg immunerŇĎs√≠tŇĎ, antibakteri√°lis, gyullad√°scs√∂kkentŇĎ, fertŇĎtlen√≠tŇĎ hat√°s√°ban √©rv√©nyes√ľl. ElsŇĎsorban vir√°ga √©s a belŇĎle k√©sz√ľlt levendulaolaj j√≥t√©kony hat√°s√ļ.

Az idŇĎj√°r√°st√≥l f√ľggŇĎen j√ļnius elej√©tŇĎl eg√©szen j√ļlius v√©g√©ig vir√°gzik, √©rdemes ilyenkor beszerezni belŇĎle, hiszen sz√°mos helyen vannak haz√°nkban is levendula mezŇĎk, ahol ebben az idŇĎszakban szedd magad akci√≥kkal v√°rj√°k a l√°togat√≥kat. Illetve a Tihanyi Levendula Fesztiv√°l v√°rja ilyenkor nagyszab√°s√ļ rendezv√©nyekkel, programokkal, ki√°ll√≠t√°sokkal √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ levendul√°b√≥l k√©sz√ľlt term√©kek v√°s√°r√°val az √©rdeklŇĎdŇĎket.

Rózsa

A r√≥zsa is r√©g√≥ta alkalmazott n√∂v√©ny a sz√©ps√©giparban, de sz√°mos szervezetre j√≥t√©kony hat√°ssal b√≠r: megnyugtatja a sz√≠vet √©s az idegeket, fesz√ľlts√©g- √©s stresszold√≥. M√©g a r√≥zsa dzsem is nyugtat√≥ hat√°ssal van a fogyaszt√≥j√°ra, ugyanis pozit√≠v hat√°ssal van a sejtekre √©s t√°pl√°lja a sz√∂veteket is.

A r√≥zsa tov√°bb√° a kozmetikaipar egyik fŇĎ alapanyaga sz√°mos tonik, kr√©m √∂sszetevŇĎi k√∂z√∂tt megtal√°lhat√≥, hiszen k√ľl√∂nb√∂zŇĎ alkot√≥r√©szei hŇĪs√≠tik, nyugtatj√°k √©s toniz√°lj√°k a bŇĎrt, ez√°ltal frissebb√©, f√©nyesebb√©, ragyog√≥bb√° t√©ve azt. FertŇĎtlen√≠tŇĎ √©s √∂sszeh√ļz√≥ hat√°sa miatt arc- √©s szemlemos√≥ term√©kekben is megtal√°lhat√≥. A r√≥zs√°nak elsŇĎsorban a szirmait haszn√°lj√°k fel, mely egyre ink√°bb teret h√≥d√≠t a gasztron√≥mi√°ban is, hiszen r√≥zsa lekv√°r, r√≥zsaszirom sz√∂rp, r√≥zsaszirom fagyi is k√©sz√≠thetŇĎ belŇĎle, de ak√°r levendul√°s r√≥zsa dzsem is.

https://www.veol.hu/otthon/levendula-a-rozsak-kozott-parnaba-vazaba-furdovizbe-1294900/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom