Piros rózsa

A piros r√≥zsa ak√°r egy sz√°l, ak√°r csokorban gy√∂ny√∂rŇĪ sz√©p l√°tv√°ny, mely erŇĎt, biztons√°got sugall. B√°rmely esem√©nyen meg√°llja a hely√©t az esk√ľvŇĎtŇĎl, sz√ľlet√©snapon √°t eg√©szen az Any√°k Napj√°ig, de leggyakrabban a szerelmes h√∂lgyek kapj√°k.

Piros szín jelentése

 • A sz√≠nek alapvetŇĎen meghat√°rozz√°k hangulatunkat, de eg√©szs√©g√ľnket √©s boldogs√°gunkat is tudj√°k befoly√°solni.
 • A piros √°rnyalatai erŇĎt, energi√°t adnak, cselekv√©sre √∂szt√∂n√∂znek.
 • Levert, let√∂rt √°llapotunkban seg√≠t felr√°z√≥dni ebbŇĎl az √°llapotb√≥l √©s az √∂nbizalmat is n√∂veli.
 • Aki erŇĎtŇĎl duzzad ink√°bb ker√ľlje a piros sz√≠nt, mert az agresszivit√°st is fokozza.
 • A nyugati kult√ļr√°kban a v√©r, a b√°tors√°g √©s a m√°rt√≠roms√°g sz√≠ne.
 • Emiatt piros a b√≠borosok ruh√°ja, amellyel Krisztus v√©r√©t √©s a kereszt√©ny v√©rtan√ļkat szimboliz√°lj√°k.
 • Ezen k√≠v√ľl a szerelem sz√≠ne, az √∂r√∂m√© √©s √ľnnepl√©s√© is, hiszen a kit√ľntetett vend√©get is sz√°mos helyen v√∂r√∂s szŇĎnyeg leter√≠t√©s√©vel v√°rj√°k.
 • B√°r a szeretet sz√≠ne, ugyanakkor a harag, az agresszi√≥ √©s a h√°bor√ļ sz√≠ne is el√©g, ha csak Mars, a h√°bor√ļ isten√©nek v√∂r√∂s k√∂peny√©re gondolunk.

Piros rózsa

A piros sz√≠nŇĪ r√≥zsa elsŇĎsorban izgalmat, kalandot, erŇĎt, dinamik√°t szimboliz√°l. √Ārnyalatai a halv√°ny pirost√≥l a m√©lyv√∂r√∂s sz√≠nig sz√©les sk√°l√°n mozognak. A piros sz√≠nŇĪ r√≥zsa nem h√©tk√∂znapi, eleganci√°t, erŇĎt, maga biztoss√°got sug√°roz. Komoly alkalmakra sz√°njuk √°ltal√°ban. Ak√°r sz√°lban, ak√°r csokorban gy√∂ny√∂rŇĪ sz√©pen mutat.  Ez a r√≥zsa t√∂k√©letes aj√°nd√©k, ha √©rzelmeinket szeretn√©nk kifejezni.

Piros rózsa csokor vásárlás

Piros sz√≠nŇĪ r√≥zs√°t minden vir√°g√ľzletben kapunk, de a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ vir√°gk√ľldŇĎ szolg√°latokn√°l is lehet rendelni ak√°r sz√°lban, ak√°r gy√∂ny√∂rŇĪ csokor kompoz√≠ci√≥kban is. Az online r√≥zsak√ľldŇĎ szolg√°latokn√°l is rendelhetŇĎ, itt t√∂bbnyire regisztr√°ci√≥ is sz√ľks√©ges, azonban ki is sz√°ll√≠tj√°k a megadott c√≠mre. √Ėr√∂k r√≥zsa is megtal√°lhat√≥ a piros sz√≠nek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √°rnyalataiban is. Ha szeretn√©nk maradand√≥ aj√°nd√©kkal kedveskedni, √©rdemes ezek k√∂z√∂tt is k√∂rbe n√©zni. Aj√°nd√©kboltokan, vagy az interneten tal√°lhat√≥ port√°lokon is tal√°lunk sz√°mos helyet, ahol kaphat√≥, rendelhetŇĎ, ak√°r 1-1 sz√°l, ak√°r eg√©sz csokor is. Ezek a r√≥zs√°k k√©sz√ľlhetnek k√ľl√∂nb√∂zŇĎ textilekbŇĎl, kov√°csoltvasb√≥l vagy egy√©b √©rdekes anyagokb√≥l is.  

√Črdekess√©gek m√©g a piros sz√≠nrŇĎl

Tudtad?

 • A m√©hek nem l√°tj√°k a piros sz√≠nt, ez√©rt a piros vir√°gokat nem ŇĎk, hanem a madarak, denev√©rek, pillang√≥k vagy a sz√©l porozza be.
 • Mivel figyelemfelkeltŇĎ hat√°sa van, sokszor haszn√°lj√°k le√°raz√°sokn√°l, rekl√°mokban is.
 • K√≠n√°ban a j√≥szerencse, boldogs√°g √©s a hossz√ļ √©let szimb√≥luma. A menyasszonyok ruh√°ja ez√©rt is piros √©s az aj√°nd√©knak sz√°nt p√©nzt is piros bor√≠t√©kban adj√°k.
 • A fengshuiban a piros bej√°rati ajt√≥val a bent lak√≥k j√≥l√©t√©t biztos√≠tjuk.

https://www.bakker-hu.com/products/sokviragu-rozsa-rosa-floribunda-stromboli-piros-szabadgyokeru-novenyek

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom