Szivárvány rózsa

L√©tezik sziv√°rv√°ny r√≥zsa? Sokszor l√°tni manaps√°g a boltok polcain, illetve web√°ruh√°zakban mindenf√©le sz√≠nekben pomp√°z√≥ vir√°gokkal, ak√°r sziv√°rv√°ny sz√≠nŇĪ r√≥zs√°val is. Ilyenkor joggal mer√ľl fel benn√ľnk a k√©rd√©s, hogy ezek t√©nyleg val√≥diak? Vagy az emberi beavatkoz√°s eredm√©nyei? A term√©szetben tudjuk, hogy sok csoda elŇĎfordul, de nem hat ez nagyon term√©szetellenesen? Tud ilyet produk√°lni a term√©szet? Kaphat√≥k sziv√°rv√°ny szinŇĪ r√≥zsa magok?

Szivárvány rózsa magok

Ehhez a maghoz legink√°bb √ļgy jutunk hozz√°, ha web√°ruh√°zb√≥l rendel√ľnk. FŇĎleg k√≠nai oldalakon tal√°lni rengeteg ezzel kapcsolatos tal√°latot.

A magokat a szok√°sos m√≥don kell cs√≠r√°ztatni, majd elvetni √©s nagyon sok√°ig v√°rni, hogy kib√ļjjanak. Ez igazi t√ľrelemj√°t√©k, mert hossz√ļ h√≥napokig nem b√ļjik ki a f√∂ldbŇĎl semmi. Vagy esetleg ut√°na sem‚ĶHa siker√ľl esetleg a magr√≥l cs√≠r√°ztat√°s, akkor is csak 3 √©v ut√°n v√°rhat√≥ vir√°gz√°s, teh√°t ez mindenk√©ppen hossz√ļ idŇĎ, csak akkor √°lljunk neki k√≠s√©rletezni, ha ezt ki is v√°rjuk.

Sziv√°rv√°ny r√≥zsa √ľltet√©se

Ha siker√ľlt magot cs√≠r√°ztatnunk, akkor az √ľltet√©s √©s a tov√°bbi gondoz√°s m√°r megegyezik az egy√©b r√≥zsa fajt√°k gondoz√°si munk√°lataival. De azt √©rdemes szem elŇĎtt tartani, hogy a term√©szetben ilyen sz√≠nŇĪ r√≥zsa nincs, √≠gy nagy rem√©nyeket ne fŇĪzz√ľnk hozz√°. Max. ha t√©nyleg k√≠s√©rletezŇĎk vagyunk √©s nem b√°njuk, ha f√∂l√∂slegesen fektett√ľnk bele idŇĎt √©s energi√°t. Ha nem, akkor ink√°bb pr√≥b√°ljunk k√©szen hozz√°jutni.

Szivárvány rózsák vásárlása

Sziv√°rv√°ny r√≥zs√°t k√©szen is lehet v√°s√°rolni, de ak√°r otthon, h√°zilag is elk√©sz√≠thetŇĎ.

Házi szivárványos rózsa készítése

Hozzávalók:

  • feh√©r sz√≠nŇĪ v√°gott r√≥zs√°k
  • √©telfest√©kek a k√≠v√°nt sz√≠nekbŇĎl
  • √©les k√©s
  • poharak

Elkészítése:

  1. A r√≥zs√°k sz√°r√°t kb. 15-20 cm hosszan 3 vagy 4 egyforma r√©szre kell v√°gni. Att√≥l f√ľggŇĎen, hogy h√°ny sz√≠nŇĪ vir√°got szeretn√©nk.
  2. A poharakba vizet kell t√∂lteni, melyben a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √©telfest√©keket fel kell oldani. √Črdemes √©l√©nk sz√≠neket haszn√°lni pl. piros, k√©k, s√°rga, z√∂ld sz√≠neket.
  3. A vir√°gok v√°gott r√©szeit bele kell helyezni a poharakba √ļgy, hogy minden felv√°gott sz√°rr√©sz m√°sik sz√≠nŇĪ fest√©kes poh√°rba ker√ľlj√∂n.
  4. A virágokat pár napig érdemes benne tartani a festékes poharakba, hogy a virágok az ételfestéket magukba szívva meg tudják színezni a virágok szirmait.

Ez is egy t√ľrelemj√°t√©k, de nem olyan hossz√ļ idŇĎ, mintha magr√≥l pr√≥b√°ln√°nk cs√≠r√°ztatni a n√∂v√©nyt.

http://2-es szivárvány örökrózsa fadoboz

Vissza a kategória cikkeihez