Szivárvány rózsa

Létezik szivárvány rózsa? Sokszor látni manapság a boltok polcain, illetve webáruházakban mindenféle színekben pompázó virágokkal, akár szivárvány színű rózsával is. Ilyenkor joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy ezek tényleg valódiak? Vagy az emberi beavatkozás eredményei? A természetben tudjuk, hogy sok csoda előfordul, de nem hat ez nagyon természetellenesen? Tud ilyet produkálni a természet? Kaphatók szivárvány szinű rózsa magok?

Szivárvány rózsa magok

Ehhez a maghoz leginkább úgy jutunk hozzá, ha webáruházból rendelünk. Főleg kínai oldalakon találni rengeteg ezzel kapcsolatos találatot.

A magokat a szokásos módon kell csíráztatni, majd elvetni és nagyon sokáig várni, hogy kibújjanak. Ez igazi türelemjáték, mert hosszú hónapokig nem bújik ki a földből semmi. Vagy esetleg utána sem…Ha sikerül esetleg a magról csíráztatás, akkor is csak 3 év után várható virágzás, tehát ez mindenképpen hosszú idő, csak akkor álljunk neki kísérletezni, ha ezt ki is várjuk.

Szivárvány rózsa ültetése

Ha sikerült magot csíráztatnunk, akkor az ültetés és a további gondozás már megegyezik az egyéb rózsa fajták gondozási munkálataival. De azt érdemes szem előtt tartani, hogy a természetben ilyen színű rózsa nincs, így nagy reményeket ne fűzzünk hozzá. Max. ha tényleg kísérletezők vagyunk és nem bánjuk, ha fölöslegesen fektettünk bele időt és energiát. Ha nem, akkor inkább próbáljunk készen hozzájutni.

Szivárvány rózsák vásárlása

Szivárvány rózsát készen is lehet vásárolni, de akár otthon, házilag is elkészíthető.

Házi szivárványos rózsa készítése

Hozzávalók:

  • fehér színű vágott rózsák
  • ételfestékek a kívánt színekből
  • éles kés
  • poharak

Elkészítése:

  1. A rózsák szárát kb. 15-20 cm hosszan 3 vagy 4 egyforma részre kell vágni. Attól függően, hogy hány színű virágot szeretnénk.
  2. A poharakba vizet kell tölteni, melyben a különböző ételfestékeket fel kell oldani. Érdemes élénk színeket használni pl. piros, kék, sárga, zöld színeket.
  3. A virágok vágott részeit bele kell helyezni a poharakba úgy, hogy minden felvágott szárrész másik színű festékes pohárba kerüljön.
  4. A virágokat pár napig érdemes benne tartani a festékes poharakba, hogy a virágok az ételfestéket magukba szívva meg tudják színezni a virágok szirmait.

Ez is egy türelemjáték, de nem olyan hosszú idő, mintha magról próbálnánk csíráztatni a növényt.

http://2-es szivárvány örökrózsa fadoboz

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom