Vörös rózsa

A vörös rózsa akár egy szál, akár csokorban gyönyörű szép látvány, mely erőt, biztonságot, önbizalmat sugall. Bármely eseményen megállja a helyét az esküvőtől, születésnapon át egészen az Anyák Napjáig, de leggyakrabban a szerelmes hölgyek kapják.

Vörös szín hatása

 • A színek különbözőképpen hatnak ránk akkor is, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat.
 • A legerősebben ránk ható színek: a zöld, a sárga, a vörös és a kék.
 • A színeket gyakran szokás meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztani.
 • Még hangulatunkat, egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják a színek.
 • A vörös gyorsan megragadja a figyelmünket és szívünk is kissé gyorsabban kezd verni a hatására.
 • Ez az a szín, amelyet a legkönnyebben veszünk észre, viszont a legnehezebben is felejtünk el.
 • A vörös az energiát és szenvedélyt, a hatalmat és erőt szimbolizálja, azonban az ember alkotta környezetben óvatosan kell vele bánni, mivel dühöt és félelmet is kiválthat.

Vörös rózsa

A vörös színű rózsa elsősorban a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálja. Ezenkívül izgalmat, kalandot, erőt, bátorságot. Árnyalatai a halványtól a mélyvörös színig széles skálán mozognak. Talán ez a leggyakoribb rózsa melyet ajándékba adnak, mely eleganciát, erőt, maga biztosságot sugároz.

Komoly alkalmakra szánjuk általában. Akár szálban, akár csokorban gyönyörű szépen mutat.  Ez a rózsa tökéletes ajándék, ha érzelmeinket szeretnénk kifejezni.

Vörös rózsa csokor vásárlás – 100 szál vörös rózsa

Vörös rózsa 100 szál

Többféle vörös színű rózsát minden virágüzletben kapunk, de a különböző virágküldő szolgálatoknál is lehet rendelni akár szálban, akár gyönyörű csokor kompozíciókban is. A 100 szál vörös rózsa ajándékba egy igazán felejthetetlen ajándék, mely rózsa box kiszerelésben is kapható. Az online rózsaküldő szolgálatoknál is rendelhető, és bár egy idő után elhervad, aki kapja soha nem felejti el, az biztos. Örök rózsa is kapható vörös színben, mely maradandó ajándék Ajándékboltokan, vagy az interneten található portálokon is találunk számos helyet, ahol kapható, rendelhető, akár 1-1 szál, akár egész csokor is.

Érdekességek még a vörös színről

Tudtad?

 • Az ókori Rómában a menyasszony vörös, vagy tűzpiros fátylat viselt.
 • A vörös haj, kék szem a világon a legritkább haj-, és szemszín kombináció. A Föld lakosságának csupán 1-2%-a vörös hajú.
 • A legcsajosabbnak tartott koktél is vörös, mégpedig az áfonyalétől, ez a Cosmopolitan.
 • Létezik vörös Hold is, bár igen ritkán látható: ha a holdkelte és a naplemente kb. egyidőben történik. Ekkor a Föld leárnyékolja a Holdat, és a Föld légköre megtöri a fényt, csodálatos jelenséget létrehozva.

https://www.bakker-hu.com/products/nagyviragu-rozsa-rosa-capricia-piros-nevelo-cserepben

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom