Zöld rózsa

A zöld rózsa színével különleges hatást gyakorol ránk. Bár nem természetes a színe a zöld szín alapvetően természetességet sugároz.

Színek hatása

A különböző színek különbözőképpen hatnak ránk és bizony már akkor is, ha csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk.

Hangulatunkat a színek különbözőképpen befolyásolják.  

  • A zöld harmonikus szín, mely kiegyensúlyozza az érzelmeket.
  • A természetben egyidejűleg látható sokféle zöld árnyalat harmóniát vált ki a lélekben, lecsendesít, gátolhatja az aktivitást.
  • A zöld szín gyakran a természetet jelképezi és az egészséget, a fiatalságot, a biztonságot, a környezetvédelmi tudatosságot hangsúlyozza.
  • A zöld a szemnek is a legkevésbé megterhelő, ezért ezt a szín részesítjük előnyben. Egyszerre nyugtató és frissítő hatású, így teremtve egyensúlyt.

Zöld rózsa

Zöld rózsát a természetben nem találunk, mint ahogy feketét, vagy szivárvány rózsát sem. A zöld színű rózsa nem hétköznapi és teljesen természetellenes színű. Színe azonban megnyugtat, békével tölt el és bátorít. Az élet állandó megújulását jelképezi.

Zöld rózsa vásárlás

Zöld rózsát vagy ételfesték segítségével tudunk házilag készíteni, vagy különböző ajándékboltokban lehet megvásárolni. A legtöbb zöld rózsa örök rózsaként, nem frissen kapható. Ezek készülhetnek különböző textilekből, kovácsoltvasból vagy egyéb anyagokból. Akinek van kézügyessége ajándéknak is bátran próbálkozhat az elkészítésével.

Ételfesték segítségével készített rózsa

Hozzávalók:

  • fehér színű rózsa
  • zöld ételfesték
  • egy pohár víz

Elkészítése:

  1. A rózsák szárát kicsit be kell metszeni hosszanti irányban.
  2. A pohár vízbe bele kell keverni a zöld színű ételfestéket.
  3. A virágokat bele kell helyezni a pohárba és pár napig benne kell tartani, hogy a virágok az ételfestéket magukba szívva meg tudják színezni a virágok szirmait.

https://shipgratis.hu/mesterseges-rozsak

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom